brabantspronkjuweel

Beeldbank Oisterwijk: Fierljeppen


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Fierljeppen op z’n Oisterwijks

Fierljeppen op z’n Oisterwijks (Fragment uit de film van Ad Puts).

Slootjespringen alleen iets voor Friezen? “Helemaal niet!”, moeten ze in een creatieve bui in de Sanny Bar in de jaren ’70 gedacht hebben. De Döllekesroapers, die daar hun domicilie hadden, hadden het helemaal bij het rechte eind: veel Oisterwijkers liepen er voor uit. Achter de Burghtweide lag een mooi stukje weiland, geschikt voor een flinke aanloop. Eerst met een flinke spurt richting achterste stroom waarna het de bedoeling was dat je hoog in een lange aluminium paal klom en deze tevens voorwaarts wist te duwen. Al opschrijvende lijkt het iets van niks, het tot een goed einde brengen van bovengenoemde actie bleek pittiger; menig Oisterwijks vermeend fierljepper maakte kennis met het héél koude water… Ad Puts was er destijds bij met zijn 8mm-camera en legde het vast!