banner

Algemeen Belang wil Oisterwijkse Dorpspomp alsnog bij station


Harrie Marsé (AB) komt plots met een nieuw plan om de hoek;de oude Dorpspomp terugplaatsen voor het station van Oisterwijk.

De veel besproken en beloofde terugkeer van de oude Dorpspomp moet volgens hem met vrijwilligers gerealiseerd worden. En AB zou dus niet kiezen voor de 35.000 euro kostende kleinere nieuwe pomp op de hoek van het Lindeind. ‘Te gevaarlijke plek,’ aldus het raadslid van AB.

Belofte

Voor de verkiezingen van 2018 heeft Marsé een belofte gedaan, maar die belofte kon het huidige college (burgemeester en wethouders) zo blijkt niet waar maken. Na jaren van overleg en vragen, vele beloftes en evenveel uitstyel, blijkt het geld op. Wethouder Dion Dankers (PGB) is het ondanks zijn aankondiging niet gelukt de nieuwe pomp te realiseren; zijn collega Eric ten Brink vond vorige week dat de organisatie Dorpspomp 2.0 zichzelf moet bedruipen inplaats van te klagen.

Station

Marsé bleef tot nu toe opvallend stil, maar heeft zich de berichtgeving van afgelopen week blijkbaar aangetrokken. Nu het einde van deze raadsperiode nadert, en zijn belofte niet uit blijkt te komen, heeft hij een nieuw plan. De oude pomp zou nog ergens op de gemeentewerf liggen, en kan met vrijwilligers en sponsoren teruggeplaatst worden. De plek? Het pleintje voor het station.

Toeters

Of Harrie Marsé dit plan kan, en van zijn raadscollega’s mag realiseren? Bianca Taapken (VVD) opperde afgelopen week ook om de oude pomp terug te plaatsen, ‘zonder toeters en bellen’, en het was ooit het oorspronkelijke doel bij de afbraak. Bijkomen voordeel: Bij het station is al een watertappunt dat gebruikt kan worden, dus wie weet…

Barman en brandweerman Ad, tapt als eerste een glasje bij de vorige ondertussen afgebroken Dorpspomp...

Barman en brandweerman Ad tapt het eerste glaasje uit de pomp die nu mogelijk alsnog terug komt…