banner

Aanrijding door nieuwe struiken Moergestel


Het ongeval donderdag in Moergestel, waarbij een auto op zijn kop terecht kwam, was volgens buurtbewoners te verwachten.

Het groen neemt een deel van het zicht weg; de combinatie met achtereenvolgend fietsers en autoverkeer van beide kanten is volgens bewoners gevaarlijk (Foto Toby de Kort).

Wie vanuit de Pijnendijk de Eindhovenseweg op wil, krijgt eerst vanuit tweerichtingen fietsers om in de gaten te houden, en daarna twee richtingen redelijk snel autoverkeer.

Het zicht aldaar is volgens een bewoner aan de Pijnendijk te beperkt: ‘Men heeft ter afscheiding van het fietspad en de rijbaan op de Eindhovenseweg struikjes gepland, wat ervoor zorgt dat je helemaal niets kunt zien. Echt link om over te steken.’ De aanleg is vrij recent, en aan de foto te zien zijn de struiken vooral voor uitzicht vanuit een normale/ lage auto te hoog.  ‘Daar gaan nog meer slachtoffers vallen, daar ben ik zeker van.’ De bewoner reageerde op een bericht over het ongeval op donderdag 30 juli.

Dit groen op een andere plek in de gemeente, waar zicht op fietsers beperkt was, is na enkele aanrijdingen en berichten daarover (inclusief deze foto), door de gemeente aangepakt.

In het verleden zijn er elders in de gemeente vaker plekken waar aanrijdingen zijn geweest, door inwoners als gevaarlijk en onoverzichtelijk aangemerkt vanwege te hoog groen. Op het oog is er dan niet veel mis, totdat men vanuit de auto kijkt.