banner

Steeds meer levenstestamenten


Steeds meer mensen gaan naar de notaris voor een levenstestament, zo blijkt uit cijfers van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB). Volgens de KNB steeg het aantal afgesloten levenstestamenten in een jaar tijd met meer dan 30 procent.

Bespreek uw wensen tijdig met uw notaris.

Het levenstestament wordt ook een volmacht bij leven genoemd. Hierin legt u vast wie welke beslissingen mag nemen als u daar zelf niet meer toe in staat bent of als u het iemand een keer van u over wilt laten nemen. Een levenstestament kan per direct of pas later ingaan; bijvoorbeeld pas vanaf wanneer u zelf niet meer kunt beslissen (wilsonbekwaam wordt). Ook als u getrouwd bent is een levenstestament belangrijk. Het is namelijk niet automatisch zo dat uw echtgenoot bijvoorbeeld het huis kan verkopen als u wilsonbekwaam bent geworden.

In het levenstestament wordt ook een medische volmacht opgenomen. En er kunnen medische wilsverklaringen, zoals een euthanasiewens in worden opgenomen. Het is belangrijk, dat u het medisch handelen ook altijd met uw huisarts afstemt en bespreekt. U kunt uw levenstestament altijd herroepen als u dat wilt. Het levenstestament wordt door de notaris bewaard en geregistreerd bij het Centrale Levenstestamentenregister.

Het team van De Hair Vrijdag notarissen & adviseurs in Oisterwijk begeleidt en adviseert u graag bij het opstellen van een levenstestament. Bel tijdens kantooruren 013-5233400 voor het maken van een afspraak. Of mail via info@dehairvrijdag.nl  Zij nemen zo snel mogelijk contact met u op.