koopzondag

Staalbergven Oisterwijk fors duurder en voor gezin haast onbetaalbaar


Zwemmen in openluchtbad Staalbergven in Oisterwijk is dit jaar fors duurder. Verschillende gezinnen met kinderen laten weten niet meer te gaan.

Op 10 juni gaat Openluchtbad Staalbergven voor het eerst dit seizoen open. De opening was vanwege corona uitgesteld. Gemeente Oisterwijk, eigenaar van het bad, uit begrijpelijk haar blijdschap, nu er na de maanden van thuis zitten weer een en ander kan. Om veilig te kunnen vertoeven zijn enkele maatregelen getroffen. Zo kunnen er een beperkt aantal bezoekers binnen en moeten kaartjes vooraf online worden gekocht. Reserveren kan via www.oisterwijk.nl/staalbergven.

Geen abonnementen

Het Oisterwijkse openluchtbad Staalbergven

Het is dit seizoen helaas niet mogelijk om een abonnement voor het Staalbergven te kopen. De gemeente doet dit vanwege het beperkt aantal bezoekers, en om zo ‘toch zoveel mogelijk mensen de kans te geven om een dagje te komen spelen, zwemmen en chillen. We begrijpen dat onze trouwe abonnementhouders dit jammer vinden, maar we rekenen ook op ieders begrip.’

Kosten

Een kaartje voor kinderen tot 13 jaar kost € 4,40, die voor 13 jaar en ouder bedraagt € 6,60. Dat is best veel, zeker voor bijvoorbeeld een gezin met meerdere kinderen. Het gemis aan het abonnementsvoordeel komt daar nog bovenop! Voor een individu was een abonnement aantrekkelijk bij meer dan tien bezoeken; maar voor een gezin van 4 personen kwam dat al na 5 bezoeken. Grotere gezinnen kregen nog meer korting, en dat was vooral voor inwoners die bijvoorbeeld niet op vakantie kunnen een goede invulling voor de zomervakantie.

De gemeente biedt korting voor wie na 16.00 uur komt zwemmen, maar het gezinsvoordeel bestaat dit seizoen niet.