banner

Slim Rijden in Oisterwijk is een belangrijk alternatief naast Openbaar Vervoer


In dit artikel staat Energiecoöperatie DEC-Oisterwijk stil bij de gevolgen van de coronacrisis voor de mobiliteit van Oisterwijkers. Het openbaar vervoer zal de komende tijd worden opgestart met een maximale bezetting van 25-40%, de overheid hanteert de richtlijn: “alleen als het echt noodzakelijk is”. Daarnaast is het gebruik van een mondkapje verplicht. Springen we dan met zijn allen weer in onze eigen (brandstof)auto’s? Hopelijk niet!

Wim Tobé (l) en Robert Linck van DEC-Oisterwijk ondersteunen dit initiatief.

Samen Slim Rijden Oisterwijk is een duurzaam alternatief voor de eigen auto
Door elektrische auto’s te delen biedt DEC-Oisterwijk samen met het Brabantse bedrijf OnzeAuto een mooi en duurzaam alternatief voor het individueel bezit van een brandstof auto. Zo kun je in een luxe elektrische auto rijden en dringen we tegelijk het aantal (geparkeerde) auto’s in Oisterwijk terug. En natuurlijk is iedere deelauto voorzien van desinfecterende middelen om de auto schoon te houden, wel zo veilig.

We creëren ruimte op straat!
Wist je trouwens dat er in Gemeente Oisterwijk 13.320 geparkeerde auto’s geregistreerd staan!
40 elektrische deelauto’s vervangen mogelijk 250 vervuilende brandstof auto’s. Dat klinkt toch als een haalbare stap. Laten we Oisterwijk samen een beetje mooier en duurzamer maken. Dat is onze ambitie, wie doet er mee?

Ik wil meedoen, maar wat kost het?
Om mee te doen met dit deelauto initiatief kun je kiezen uit verschillende abonnementen. Als je meedoet, plannen wij graag een proefrit voor je in. Op de website vind je alle tarieven en meer praktische informatie: oisterwijk.samenslimrijden.nl.
Je kunt je daar direct inschrijven.

Wat vinden gebruikers van de deelauto?
Noortje en Coen Boogerd uit Oisterwijk hoeven wij niet meer te overtuigen. Ze zijn gebruikers van het eerste uur. Noortje: “We gebruiken de deelauto nu 1 à 2 keer per week en pakken nog vaker de fiets”. Coen: “Wat een fijne auto is dat! Hij rijdt heerlijk, is snel en er zitten veel nuttige opties op”.