banner

Regiogemeenten sturen brandbrief naar Tweede Kamer vanwege miljoenentekort


Gemeente Oisterwijk heeft samen met omliggende regiogemeenten een brandbrief gestuurd naar de Tweede Kamer omdat ze kampen met miljoenentekort op WMO en Jeugdzorg.

Wethouder Stefanie Vatta was eerder in Den Haag om te vragen om meer geld voor de zorg.

De kosten van de zorg lopen dermate op – en de bijdrage van het rijk zijn daartoe onvoldoende – dat bij meerdere gemeentes de kas leeg raakt. Samen roepen ze de politiek in Den Haag op om te helpen om de financiĆ«n weer in orde te krijgen. De hoge kosten zorgen voor beperking van voorzieningen, het opsouperen van reserves en beperking van zorg. Ook zien de gemeenten tekorten ontstaan vanwege de corona crisis.

De noodzakelijke bezuinigingen kunnen hun weerslag krijgen op juist noodzakelijke investeringen, en in de toekomst de kosten nog hoger maken. Gemeenten dreigen zo in een neerwaartse financiƫle crisis terecht te komen.