banner

Poppentheater in circustent en uitvaart in de open lucht


Diverse activiteiten komen op, en ondernemers en organisatoren vinden hun weg. De versoepeling van de coronamaatregelen bieden weer mogelijkheden, waar initiatiefnemers creatief mee omgaan. Bingo, live muziek op terras, kindertheater in circustent, politieke bijeenkomsten in zaaltjes en uitvaart herdenking in de open lucht…

In aanloop naar de nog verdere versoepeling die 1 juli op de planning staat, worden er deze week diverse activiteiten georganiseerd en aangekondigd. Langzaam komen gezamenlijke activiteiten waar meerdere mensen bij betrokken zijn weer in opkomst. Hierbij valt op dat de strekking van de regels in het vizier staat. ‘Veilig recreëren in het Natuurtheater,’ zo noemt uitbater Melvin Marsé het; een open ruimte die deze week ook ingezet wordt om het verlies van een overledene te herdenken. Voor een politieke bijeenkomst geeft partij PGB aan: ‘We houden ons bewust nog aan de ‘juni’-regels ook al is de bijeenkomst in juli.’

Feestzaal

Ook deze zomer een vrolijk en kleurrijk toneel in Natuurtheater Oisterwijk, maar wel met wat meer afstand tussen de ouders in het publiek (Foto: Vincent Bouritius en Tom Schoute).

Binnen blijkt het nog lastig, maar wordt al gebruik gemaakt van grotere ruimtes. Ook als straks de regels nog verder versoepelen, zal de 1,5 meter regel blijven, en daarvoor is nou eenmaal meer ruimte nodig. De cultuurcentra en feestzalen kunnen hierin faciliteren en daar maakt bijvoorbeeld de politiek gebruik van, voor raadsvergadering maar dus ook voor overleg met de achterban. Zo organiseert PGB een bijeenkomst met inwoners om mee te praten over het leven in Moergestel, 7 juli om 19.30 uur in ’t Draaiboompje. Vooraf inschrijven via info@partijgemeentebelangen.nl is noodzakelijk om het door de partij aangehouden maximum van 25 te waarborgen.

Circustent

Het Oisterwijkse Poppentheater verhuist deze zomer naar een half open circustent op de speelvloer van het Natuurtheater. Vanaf dinsdag 14 juli 15.00 uur (wekelijks op dinsdag, woensdag en donderdag) kunnen kinderen genieten van de bekende poppenspelen. ‘De ouders kunnen verspreid op de stoelen van het theater plaats nemen; de kinderen mogen dichter bij elkaar, dicht bij de poppenspelers. Het is duidelijk: Er mag weer meer!

Afgelopen week liep de presentator van de live loterijshow met cameraploeg over het terras in het centrum van Oisterwijk; een gewaardeerde activiteit. Live muziek en theater in kleine vorm volgen binnenkort ook; Melvin organiseert dat op het terras bij De Rode lelie volgens de regels van de horeca. Zo is er 4 juli een ‘bijna bingo’ op inschrijving en 5 juli een ‘1,5 meter meezingconcert’ openbaar en gratis toegankelijk. Maar, uiteraard zover de voorraad terrasstoelen reikt, want ook hier krijgt ieder een ‘gesepareerd’ tafeltje toegewezen.

De culturele motor in Oisterwijk draait weer…