banner

Ouders in Oisterwijk vermiste Martin verdacht van strafbaar feit


Het Openbaar Ministerie heeft de ouders van de uit Oisterwijk vermiste Martin als verdachte aangemerkt.

Martin is vermist

De politie doet onderzoek naar de verblijfplaats van de 7-jarige Martin Florian Den Hertog. Hij verbleef in De Hondsberg in Oisterwijk in verband met en ‘ondertoezichtstelling’. Tijdens een bezoekmoment op woensdag 24 juni hebben zijn ouders hem meegenomen. De ondertoezichtstelling is een kinderbeschermingsmaatregel die aan de orde komt als een gezin niet of onvoldoende vrijwillig meewerkt aan verbetering van de situatie.

Ouders verdacht

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft laten weten: ‘Zonder te weten in wiens handen het jongetje Martin is’, de ouders te verdenken van ‘ontrekken van het kind van bevoegd gezag’. Dat is volgens het OM een strafbare feit waarvan zij verdacht worden omdat ‘ zij de laatste zijn de in zijn nabijheid zijn geweest’, aldus de woordvoerder van het OM.

Volgens de vader en moeder, zo laten deze in het Australische artikel weten, zouden hulpverleners de autistische symptomen van Martin ten onrechte aanzien als verwaarlozing.