banner

Ontvangst Koningin in Oisterwijk nu in kleur


Sommige hobby’s halen de mooiste of leukste dingen boven. In dit geval is het de bewerking van een bijzondere gebeurtenis van alweer 90 jaar geleden.

Het is 1930 als Koningin Moeder Emma naar Oisterwijk komt. Ze arriveert per trein op het station van Oisterwijk, zoals vele jaren later ook het Koningspaar in Oisterwijk aankomt. In 2013 waren er voldoende digitale camera’s op het Koningspaar gericht; in 1930 was dat er waarschijnlijk maar één. Ook eentje waar nog de nodige moeite voor gedaan moest worden om daar een acceptabel zwart-wit beeld uit te krijgen.

Reginald de Ruiter heeft als hobby, oude foto’s in te kleuren. Het blijven oude foto’s, de stijl, beschadigingen en kwaliteit blijven ‘van toen’ en zo blijft ook de sfeer een beetje uit die tijd. Het ingekleurde beeld geeft wel een indruk van hoe het tafereel er destijds uit heeft moeten zien.

En u mag er zomaar van genieten:

Een zwart-wit foto uit 1930, in 2020 ingekleurd door Reginald de Ruiter.