banner

Onderzoek naar ervaringen met verwarde personen in Oisterwijk


Saman Koliaea is masterstudent aan de Radboud universiteit in Nijmegen. Hij onderzoekt veiligheidsrisico’s bij verwarde personen.

Voor zijn masterscriptie Bestuurskunde – Besturen van Veiligheid onderzoekt Saman het beeld bij inwoners van Oisterwijk van verwarde personen en de bijbehorende veiligheidsrisico’s. Hij vraagt daarvoor de volwassen inwoners van Oisterwijk een enquête in te vullen. Het invullen van de enquête duurt ongeveer 3 minuten en is geheel anoniem. In dit onderzoek vergelijkt hij de ervaringen in de gemeente Oisterwijk en loon op Zand. ‘Op basis van mijn onderzoek ga ik de gemeentes Loon op Zand en Oisterwijk adviseren hoe beter om te gaan met verwarde personen en de zorgen die daarover leven onder inwoners.’

Politie en ambulance ter plaatse in het centrum van Oisterwijk voor een verward persoon.

‘Iedereen zit weleens wat minder goed in zijn vel. Bij sommige kan dit, in combinatie met andere problemen, leiden tot verward gedrag. Het liefst had ik wat inwoners persoonlijk gesproken maar door het coronavirus moet het digitaal.’ Uw deelname kan Saman enorm helpen in zijn onderzoek en studie; wij wensen Saman alvast veel succes met zijn afstudeeropdracht.