anytime

Oisterwijkse terrassen bijna vol (+ Film)


Normaal zou het geen nieuws zijn, maar deze maandag is het dat meer dan ooit: De Oisterwijkse terrassen zijn geopend!

Een hart onder de riem voor de Oisterwijkse horeca (Foto: Toby de Kort).

Het is een heerlijk gezicht, al die terrassen weer gevuld met kleurrijke mensen. Begin van de 2e Pinksterdag met zon, en ‘we mogen weer!’.  Veel horecaondernemingen hebben gereserveerde plekken, en bezoekers krijgen uitgebreide informatie en worden bevraagd voordat ze plaats mogen nemen.

Het terras is geopend! (Foto: Joris van der Pijll)

Bij Willeke d’n Draaier noteert Ingrid van de ene na de andere bezoeker keurig de gezondheidschecklist. Het daaropvolgende terras is voor voetgangers afgezet, ‘ik ben het bordje nog aan het maken’ zo geeft Maurice aan, die daarmee passerende voetgangers vraagt aan de overzijde te lopen.

Feest!

Tegenover het oude raadhuis is het al aardig vol, hier en daar nog een bartafel leeg, maar zichtbaar stroomt het publiek toe. Waarvan veel op de fiets of motor. En ook het Lindeplein viert feest: vlaggen hangen uit en de waterbanken doen het weer! Hoewel de tafeltjes wat verder uit elkaar staan, is het net alsof alles als vanouds is. Bolides van minimaal 5 ton flaneren langs tafels omringd met jong en oud, voorzien van een hapje en een drankje…

Als vanouds gezellig druk in het centrum van Oisterwijk (Foto: Joris van der Pijll)