ondernemers

Oisterwijkse bieb organiseert verwenmomentje voor mama of papa


Ouders zijn de afgelopen weken allemaal druk geweest om thuisonderwijs te verzorgen voor hun kinderen. Samen rekenen, schrijven en lezen samen met je kind is een hele klus. Bibliotheek Oisterwijk en Lokaal zes wil hen daarvoor bedanken door een verwenmomentje te organiseren voor een van de ouders.

Bibliotheek Oisterwijk bedankt ouders dat zij ervoor hebben gezorgd dat kinderen niet in een leesdip zijn geraakt door samen te lezen en voor te lezen. Kinderen kiezen voor dit verwenmomentje of ze een verhaal voorlezen of een lied voordragen aan hun papa of mama wat ze in het geheim voorbereiden met hun papa, mama, oma of opa.

Verwenmoment

Vaders (en moeders) gaven thuis les.

Deze verwenmomenten vinden plaats in Bibliotheek Oisterwijk op vrijdag 19 juni tussen 15.00-18.00 uur en zaterdag 20 juni tussen 10.00-16.00 uur net voor vaderdag. De papa of mama wordt tijdens het verwenmomentje extra verwend met een stuk taart en een kop koffie of thee. Kinderen mogen voorlezen op de grote voorleesstoel. I.v.m. de corona maatregelen worden op deze dagen rondes georganiseerd waarbij 3 kinderen per keer een verhaal voorlezen of een lied voordragen. Per kind mogen er maximaal 3 extra mensen mee. Alle kinderen van groep 3 t/m 8 mogen deelnemen. Wil je meedoen? Download het inschrijfformulier op de site (www.bibliotheekmb.nl/oisterwijk) en stuur deze naar oisterwijk@bibliotheekmb.nl

Voorlezen
Alle kinderen kunnen zelf een verhaal uitkiezen wat ze voorlezen. Ze kunnen een verhaal, versje of gedicht zelf uitkiezen uit een boek thuis of ze mogen een verhaal uit komen kiezen in de Bibliotheek. Van de Bibliotheek krijgen ze extra tips over het uitkiezen en goed voorlezen van een verhaal. Voor zes kinderen is er plek om een lied te zingen. Deze kinderen krijgen een gratis proefles bij Lokaal zes en krijgen een online instructieles. Samen met de docent wordt gekeken welk lied het beste geschikt is. De docent heeft ook enkele suggesties voor makkelijke liedjes.
De proeflessen zijn : 3 en 10 juni van 16.00-18.00 uur in de Tiliander.