brabantspronkjuweel

Oisterwijks jongste lijsttrekker voelt zich genaaid


‘Mijn generatie is genaaid door de generaties voor ons,’ aldus de maandagavond gekozen lijsttrekker voor PrO. Het is samen met protest op straat de manier hoe deze jonge politica het voortouw gaat nemen.

Myrte Hesselberth is zover wij weten de jongste lijsttrekker ooit. De 20-jarige zal tijdens de herindelingsverkiezingen op 18 november 2020 de lijst van PrO aanvoeren.

Haarense wethouder

Myrte Hesselberth bij een protest in Tilburg.

Opvallend is dat de nu Haarense wethouder Adrienne Verschuren als tweede voor de partij uitkomt. Met haar lijsttrekkerschap hoopt Hesselberth haar generatie te vertegenwoordigen: ‘Mijn generatie is genaaid door de generaties voor ons. Wij zijn de generatie die de straat weer op gaat. Zij hebben door het ongebreidelde streven naar materiĆ«le welvaart onder andere het klimaatprobleem veroorzaakt en wij ondervinden de grote problemen ervan. Om de wereld te verbeteren moet je bij jezelf beginnen, in mijn geval bij Oisterwijk.’