ondernemers

Oisterwijk heeft een plantenbieb!


Na de boekenhopper, leuk om boeken te lenen en te ruilen, kent Oisterwijk nu ook de Plantenbieb.

De eerste Oisterwijkse plantenbieb, wie volgt?

Aan de Gender 57 in Oisterwijk is deze plantenruil voorziening deze week geopend. ‘Ik zag dat iemand dit idee was gestart in Hilversum. Als plantfanaat vond ik dit zo’n top idee om zo stekjes uit te wisselen,’ aldus Agnieszka, ze noemt zichzelf ook wel de ‘Stek Goeroe’. Het idee is om stekjes, plantjes, bloemen of zaden te ruilen. Je neemt iets uit de kast mee en je laat iets achter. ‘Het is hetzelfde principe als met de boekenhopper die bij iemand bij de voordeur hangt, alleen dan met stekjes. Een kleine donatie is ook welkom. Daarvan koop ik potgrond, pokon of een nieuw plantje om te stekken.’

Ga gerust eens kijken, probeer het uit, of maak zelf een Plantenbieb!