banner

NL alert in Oisterwijk


Zojuist werd in Oisterwijk en omgeving een NL alert gegeven. Het was een landelijke melding om uw telefoon te testen.

Als uw telefoon goed staat ingesteld, heeft u een dergelijke melding ontvangen. Wie geen melding heeft ontvangen, kan de instellingen van de smartphone controleren. Bijvoorbeeld via deze (klik hier) handleiding.

NL alert is een systeem voor het melden van grotere rampen. Niet te verwarren met Burgernet (vaak ingezet voor vermiste personen of opsporen van verdachten bij een overval) en NL alert wordt ook zeker niet altijd ingezet voor bijvoorbeeld branden en 112 berichten in uw buurt of dorp. Daarvoor worden deze systemen nagenoeg nooit gebruikt. In Brabant werd NL alert bijvoorbeeld ingezet bij recente grote bosbranden, nadat bleek dat grote gebieden van Brabant last hadden van de rook.