glasvezel

Minderjarige meisjes waren bij gewapende overval niet alleen


De politie heeft vanmorgen een 21-jarige Tilburger en een 20-jarige man uit Udenhout aangehouden voor een woningoverval in Oss.

Eerder werden hiervoor al twee meiden van 15 en 17 aangehouden. Daarover werd door veel inwoners schande gesproken. Ze bleken zoals eerder aangegeven niet alleen; nu is bekend wie hen heeft ‘vergezeld’ bij dit trieste gebeuren.

De woningoverval werd op zaterdag 4 april gepleegd aan de Hendrik Hertog-I straat in Oss. Een 55-jarige man werd die avond overvallen door drie personen. Deze drie personen bedreigden de bewoner met een vuurwapen en eisten geld en goederen van hem. De bewoner verzette zich echter waarop een worsteling ontstond. Uiteindelijk wist de bewoner de gang van zijn huis te bereiken en de daders gingen er via de voordeur vandoor. De daders namen uiteindelijk enkele goederen mee vanuit de woning.

Op dinsdagochtend 26 mei werden de twee minderjarige meisjes uit Haaren en Oisterwijk aangehouden voor betrokkenheid bij deze woningoverval. Nu dus twee meerderjarige mannen die worden gehoord over hun vermoedelijke aandeel in de zaak. Wat de precieze rollen zijn van deze verdachten is nog onbekend. De politie sluit ook nu nog meerdere aanhoudingen niet uit. Het onderzoek is nog in volle gang.