banner

Mijn fietsaccu presteert steeds slechter, is revisie een optie?


Voor veel mensen met een e-bike is het een bekend probleem: de actieradius van hun accu neemt geleidelijk steeds verder af, tot na 5 jaar de accu nog maar enkele kilometers ondersteuning geeft. Om dit probleem op te lossen wordt er tegenwoordig steeds vaker gekozen om de accu te laten reviseren. Wat is reviseren eigenlijk precies? En hoe gaat dit bij een fietsaccu?

Het begrip ‘reviseren’ of ‘refurbishen’ heeft in de afgelopen jaren steeds meer bekendheid gekregen. Bij revisie worden de meeste onderdelen van een origineel product hergebruikt en enkel de slijtageonderdelen vervangen. Bij dure consumentenelektronica is het steeds gebruikelijker om voor een refurbished product te kiezen. Niet alleen werkt het kostenbesparend, maar het is ook een stuk duurzamer dan het kopen van een nieuw product.

Na revisie van je fietsaccu weer veel fietsplezier…

Door de groeiende populariteit van de e-bike in Nederland krijgt revisie van de fietsaccu ook een steeds grotere doelgroep. De e-bike is na 5 jaar nog in goede staat, dus velen vinden het zonde om een compleet nieuwe elektrische fiets te kopen. Hierdoor wordt steeds vaker gekozen om de versleten accu een tweede leven te geven.

Revisie van een e-bike accu houdt in dat de versleten batterijcellen in de accu vervangen worden. Tijdens het revisieproces wordt de behuizing van de accu geopend, om vervolgens alle energiecellen weg te halen en nieuwe energiecellen terug te plaatsen. Na vervanging van de cellen is de accu zo goed als nieuw en kan er weer jaren mee gefietst worden.

De groeiende vraag naar fietsaccu revisie heeft ertoe geleid dat het aantal revisiebedrijven verspreid over heel Nederland de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen is. In de omgeving van Oisterwijk kun je hiervoor sinds 2017 bij Fietsaccu-revisie.nl in Tilburg terecht. Als enige gecertificeerd BOVAG-lid in Nederland heeft het Tilburgse bedrijf als doel om een duurzaam en betaalbaar alternatief voor een nieuwe fietsaccu te bieden. Een versleten fietsaccu kan kosteloos opgestuurd worden en wordt zo goed als nieuw met twee jaar garantie teruggestuurd.