banner

Met coronascherm is Beeldkracht Oisterwijk weer aan het schilderen


Donderdag werd weer voor het eerst schilderles gegeven in De Krekul in Oisterwijk, bij Beeldkracht.

Cursist Coen aan het werk

‘Onze cursisten hebben sinds half maart thuis kunnen werken door onze materialenpakketten, instructiefilmpjes en inspiratieopdrachten, maar natuurlijk gaat er niets boven het samen werken in ons vertrouwde atelier,’ aldus Ellen Geerts. Ellen is initiatiefnemer van Beeldkracht en begeleidt de cursisten. Samen met de vrijwilligers van Beeldkracht Oisterwijk organiseert zij deze schilderscursussen voor met mensen met geheugenproblemen en dementie. ‘Dat “samen” was relatief, want de groepjes bestaan uit maximaal 3 cursisten die worden begeleid door de docent en één vrijwilliger die beide doorzichtige gelaatsmaskers dragen.’

Ellen en Gemma begeleiden de cursisten.

De meerwaarde van de les in een inspirerende omgeving met deskundige begeleiding was echter donderdag meteen duidelijk; zoveel enthousiasme bij de cursisten die allemaal hebben uitgekeken hadden naar de herstart van de lessen. Dit vertaalde zich ook in prachtige schilderijen. ‘Telkens weer bijzonder en verrassend om te zien hoe mensen met geheugenproblemen zich kunnen uiten door kunstbeoefening. We gaan de komende weken door met deze “herstartlessen” in aangepaste vorm en als alles goed gaat komt er ook een zomeratelier in augustus. Ook dan voor kleine groepjes en met zorg voor alle veiligheidsmaatregelen.’

Wie wil kan contact zoeken met Ellen Geerts voor informatie en deelname via beeldkracht@ellengeerts.nl of 013-5284033.