genieten

Leergeld Oisterwijk helpt als overstap naar middelbare school te duur is


Een van de duurste periodes voor ouders is als kinderen de overstap maken naar de middelbare school. Juist in deze coronacrisis is die kostenpost voor u misschien te groot.

Stichting Leergeld Oisterwijk helpt daarom mensen met een krappe beurs die niet zomaar een laptop, stapels schriften, pennen, een rugzak en andere benodigdheden voor de nieuwe school kunnen aanschaffen. Nu de laatste weken van de basisschooltijd zijn aangebroken voor de kinderen van groep 8 in Oisterwijk en Moergestel, komen de bestellijsten van de nieuwe middelbare school binnen. Soms heeft een kind een nieuwe fiets nodig en veel scholen werken tegenwoordig met tablet of laptop. Verder kan de ouderbijdrage soms oplopen tot 400 euro. Om over bijdragen voor het schoolkamp of een excursie maar te zwijgen.

Meedoen

Jeugd naar middelbare school kan soms een steuntje in de rug gebruiken… (Foto is van voor de corona periode)

Meedoen op de middelbare school is noodzaak voor alle kinderen om zich goed te kunnen ontwikkelen. Het motto van de Stichting Leergeld is: nu meedoen, is straks meetellen. Zo zijn al tientallen kinderen in de gemeente Oisterwijk geholpen. Belangrijk om te weten is dat de stichting Leergeld niet kijkt hoe het komt dat ouders krap bij kas zitten. Zeker nu de inkomsten vanwege de coronacrisis misschien wel (grotendeels) zijn verdampt, is een steuntje in de rug heel welkom. Of deze crisis of een andere omstandigheid nu de oorzaak is, dat doet er verder niet toe. Het uitgangspunt is altijd dat de kinderen worden geholpen.

Hulp

Die hulp bestaat niet uit contant geld. Leergeld zorgt voor een cheque waarmee bijvoorbeeld het schoolpakket, fiets, sportkleding, of muzieklessen betaald kunnen worden. Ouderbijdragen, contributies en dergelijke worden rechtstreeks door de stichting aan school of een vereniging betaald. De intermediairs van de stichting komen langs bij u om een plan op maat te maken. Ze bekijken wat de kinderen in een gezin nodig hebben om net als hun leeftijdsgenootjes gewoon mee te kunnen doen.

Speciaal voor leerlingen die de overstap maken naar de middelbare school, ligt nu een extra uitgebreid pakket aan mogelijkheden klaar. Kijk voor meer informatie op www.leergeldoisterwijk.nl Hier kunt u ook direct een aanvraag indienen. U kunt mailen naar info@leergeldoisterwijk.nl of bellen met 06-39703638 om een afspraak te maken.

 

DTZ logo low