glasvezel

Gemeente stelt grond van grootse bouwplannen veilig


Om te voorkomen dat aankomende raadsbesluiten toename van grondspeculaties veroorzaken, heeft de gemeente een voorkeursrecht gevestigd op grote stukken grond in Oisterwijk en Moergestel.

De beide locaties Pannenschuur Vi (linksboven) en Oostelvoortjes II (rechtsonder) (Bron: Google Maps)

Om in de toekomst aan de woningbehoefte en wens tot bouwen van de Oisterwijkse gemeenteraad te kunnen voldoen heeft de gemeente twee grote locaties op het oog. Het betreft Oostelvoortjes II en Pannenschuur VI (zie kaarten). De grond daar is niet van de gemeente, en als bekend wordt dat men daar wil gaan bouwen, zou de speculatie van die gronden de prijs kunnen verhogen of ontwikkelingsmogelijkheden kunnen beperken.

Het is daarom dat de gemeente het voorkeursrecht toepast, en met dat recht de eigenaren verbiedt de grond te verkopen, totdat de gemeente eerst zelf de kans krijgt als eerste die grond aan te kopen. De gemeenteraad moet over beide locaties nog een besluit nemen, en de ontwikkelingen zijn zover nu bekend voor de lange termijn. Op kortere termijn zijn er andere locaties ‘in de pen’.

De bijbehorende kaarten geven  een inzicht in deze twee beoogde toekomstige bouwlocaties.

Beoogde uitbreiding van de wijk Oostelvoortjes, rechts van de huidige bebouwing van Moergestel (Bron: Gemeente Oisterwijk)

De beoogde uitbreiding van de Pannenschuur, linksboven de huidige bebouwing van de wijk Pannenschuur Oisterwijk (Bron: Gemeente Oisterwijk)