banner

Ellende bij de Oisterwijkse milieustraat


De ellende bij de Oisterwijkse milieustraat inspireerde deze lezer tot een ingezonden brief:

 

De milieustraat in Oisterwijk (Foto: Rens van de Plas).

Jaren geleden moest de handelaar in oud ijzer, gevestigd naast de milieustraat, verdwijnen want er moest uitbreiding komen voor de milieustraat en het plan was om op de plek van de handelaar in oud ijzer een aparte afvoer te maken voor groen afval.
Haaren zou misschien bij Oisterwijk worden gevoegd en onze vroede vaderen hadden met jaloerse blik gekeken naar de royale milieustraat die Haaren voor zijn inwoners had ingericht.
Stuurgroepen werden opgericht, rapportages gemaakt en het eind van het liedje was dat de milieustraat van Haaren onvoldoende capaciteit had om ook Oisterwijk te bedienen.
Na al die jaren niets doen heeft Oisterwijk nog steeds een milieustraat met een te geringe capaciteit.
Afgelopen woensdag wilde ik een paar zakken met groen afval wegbrengen en moest ik ervaren dat de rij met wachtende auto’s niet tot de Sprendlingenstraat stond maar zelfs op die weg stonden er auto’s te wachten.
Ik ben maar weer naar huis gegaan en besloot vrijdag een nieuwe poging te wagen.
De rij was nu iets korter en stond nu net niet tot aan de Sprendlingenstraat. We besloten aan te schuiven in de rij en omdat je af en toe moet opschuiven in de rij blijven de auto motoren lopen en ontstaat er een co2 vervuiling van jewelste.
Het duurde lang voor we aan de beurt waren maar het moet gezegd worden, de medewerkers van de milieustraat deden hun uiterste best om alles zo snel mogelijk te laten verlopen. en ik heb waardering voor die mensen die onder moeilijke omstandigheden hun werk moeten doen.
Zaterdag uit nieuwsgierigheid weer even gaan kijken en jawel hoor de rij wachtenden stond weer helemaal tot aan de Sprendlingenstraat.

‘Misschien helpt het om ook bij de milieustraat een ludiek verkeersbord te plaatsen…’ (Foto: Joris van der Pijll).

Hoe moeilijk kan het zijn om een milieustraat tijdig uit te breiden en ik geloof beslist niet dat de daaraan verbonden kosten Oisterwijk in de loop der jaren in financiële problemen zouden hebben gebracht. Misschien wat minder praten en onderzoeken maar gewoonweg DOEN.
Misschien helpt het ook om bij de Milieustraat een LUDIEK verkeersbord te plaatsen?
Misschien lost dat de verkeersproblematiek op de Sprendlingenstraat ook wel op??
De problemen van de milieustraat vallen misschien in het niet bij het geschutter met het Staalbergven, maar daarover binnenkort meer.
We zien uit naar de verkiezingen in november!

Rini van den Boer