brabantspronkjuweel

Eerste coronaproof repetitie Muziekvereniging Prinses Juliana Moergestel


Dinsdag 16 juni klonk er na bijna drie maanden weer muziek uit Den Boogaard in Moergestel!

Muziekvereniging Prinses Juliana in Den Boogaard Moergestel repeteert weer.

De knusse huiskamer en benauwde zolder verruilden de muzikanten van Muziekvereniging Prinses Juliana eindelijk in voor de bekende repetitiezaal op dinsdagavond. Het repeteren ging nog niet als vanouds, maar vond in aangepaste corona-proof-vorm plaats. ‘En samen zijn, samen repeteren dat gaan wij voor elkaar krijgen,’ zei voorzitter Danny Haen – van de Loo vol goede moed aan het begin van de coronacrisis. De kwestie was niet of maar hoe, want de vaste repetitieavond omvat meer dan muziek maken alleen.

Al snel moest in maart de stekker uit de repetities en activiteiten. Zelfs de uitslapers misten de traditionele Meiwandeling. Gelukkig waren er ook al vroeg in deze tijd lichtpuntjes. Muzieklessen vonden doorgang via Skype en docenten bedachten ‘challenges’ voor hun leerlingen. Ook de harmonieleden kwamen met leuke opdrachten, waaronder een muziekquiz. Online vonden de leden elkaar en werd de derde helft (met een Corona biertje) ingehaald.

Begin juni kwam het verlossende woord vanuit het KNMO, de brancheorganisatie van amateurmuziekverenigingen: ‘Wij mogen weer samen repeteren in aangepaste vorm.’ De dirigent verdeelde het orkest in twee ensembles, bestaande uit verschillende instrumenten. Even je buurman op de schouder tikken is er nu niet bij met 2 meter afstand, maar dat gevoel van samen repeteren is onmisbaar. ‘Wij kijken uit naar dat moment waarop wij weer voltallig zijn als orkest, als harmonie, samen met ons publiek.’