ondernemers

Verbannen van discriminatie moet op Oisterwijkse raadsagenda


Gelijkheid voor iedereen, dat is wat Myrte Hesselberth op de Oisterwijkse raadsagenda wil krijgen:

Myrte Hesselberth bij een protest in Tilburg.

Gelijkheid en gelijkwaardigheid voor iedereen zou de normaalste zaak van de wereld moeten zijn. Het zou geen punt van discussie moeten zijn. Maar discriminatie gebeurt nog steeds, ook in Nederland, ook in Oisterwijk. Natuurlijk besef ik me dat dit al jaren een probleem is, maar het stond nooit op de politieke agenda. Op 6 juni was ik bij de demonstratie in Tilburg. Ik zag honderden mensen samenkomen om discriminatie op basis van ras tegen te gaan. Ik hoorde de boodschap dat het goed was dat we daar met z’n allen waren en dat het belangrijk is om op te staan. Maar ik hoorde ook dat het eigenlijk niet de taak van de aanwezigen daar is om dit probleem tegen te gaan. “Nu zijn de politici aan zet!” werd er gezegd. En dat was het moment dat ik dacht “hey, dat ben ik”.

Raadslid Myrte Hesselberth (Foto: Joris van der Pijll)

Ik voel vanuit het diepst van mijn hart dat discriminatie, tegen wie en in welke vorm dan ook, iets is wat nog steeds gebeurt. En daar moeten wij als gemeente tegen strijden. Ik voel dat we discriminatie en racisme wat al jaren in onze wereld heerst vaarwel te zeggen. Het stond wel zijdelings op de politieke agenda van PrO maar we hebben het nog nooit zo scherp op de politieke agenda van de raad gezet. Nu neem ik daar verantwoordelijkheid voor. Omdat wij de voorbeeldfunctie en verantwoordelijkheid hebben om aan onze inwoners te laten zien dat Oisterwijk een veilige plek is voor iedereen. Daarom dien ik tijdens de raadsvergadering komende donderdag een motie in. Een motie om als politiek te laten zien dat het hier en nu stopt. Dat onze prachtige gemeente geen plek is voor discriminatie en dat we actief beleid gaan voeren om discriminatie tegen te gaan. Omdat we dat verschuldigd zijn naar iedereen die hier mee te maken heeft en heeft gehad.

Myrte Hesselberth

PrO Oisterwijk