banner

Beeldbank Oisterwijk: Zomerherinneringen


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Zomerherinneringen

Zomers ging het anders dan tegenwoordig (Fragment uit de film van Lovo)

In 2012 produceerde LOVO de serie ‘De Tachtigers’. Oisterwijkers van 80 jaren of meer vertelden hun herinneringen aan festiviteiten en hoe deze gevierd werden in vroeger tijden. Kerstmis, Pasen, Carnaval en Nieuwjaar kwamen ter sprake. Maar ook de invulling van de zomervakantie bleek vroeger van een héél andere orde dan heden ten dage . Waar men tegenwoordig vaak de koffers pakt en naar de zon reist was het vroeger ‘meehelpen op het land’ of anderszins hard werken geblazen. Laat kinderen en kleinkinderen gerust meekijken als de tachtigers vertellen over wat vroeger heel gewoon was. Het kon bij u ook wel eens nostalgische herinneringen oproepen!