banner

Wie kent nog iemand van deze oude foto uit Oisterwijk?


Pater Jan van der Kaa, voorheen uit Oisterwijk uit de Rijckevorsellaan, werkt sedert 1968 in Nieuw Zeeland. Hij is op zoek naar namen en contact met mensen op de foto, en hun familie.

De foto is van de schoolklas van de moeder van Jan van der Kaa, haar meisjesnaam Buddemeijer, rond 1915 op de Catharinenberg. Zij is te zien op de derde rij, de derde van rechts.

‘Zo te zien was ze misschien 5-6 jaar oud, hetgeen de foto dateert op 1914-1915. Ken ik nog anderen? Hier het aloude excuus: we hebben het moeder nooit gevraagd. De enige die ze aan ons aanduidde was Sjaan van Ties van de Wiel. Ik ken haar eigen familienaam niet. Volgens mij zit Sjaan, onderste rij, vijfde van rechts. De moeder van Kees Scheffers zat in dezelfde klas, maar Kees kan me niet aanduiden wie het is. Ons moeder was bevriend met dames zoals Ria Keepers (bloemist), vrouw van Joske Bosmans (Meubels), Luce de Bakker en Jet de Bakker, Joke Horvers (timmerfabriek), maar dat wil niet zeggen dat ze allemaal in dezelfde klas zaten.’

Mocht u informatie hebben van uw familie uit die periode, mail dan graag naar jvanderkaa@gmail.com