banner

Verkiezingen Oisterwijk gaan door


Landelijk zijn er geluiden om de verkiezingen van maart 2021 op te schuiven vanwege corona, maar in Oisterwijk is dat idee er niet.

Burgemeester Hans Janssen nam recent een kijkje in Haaren (Foto: Oisterwijk in Beeld).

‘Wij gaan er vanuit dat de herindelingsverkiezingen ook in een 1,5 meter- samenleving gewoon op 18 november 2020 gehouden worden,’ zo laat een woordvoerder van de gemeente desgevraagd weten. De voorbereidingen daartoe zijn reeds gestart. ‘De Kiesraad stelt daarnaast de dag van de kandidaatstelling in beginsel op 5 oktober.’ In uitzondering kunnen de beide data nog verzet worden, maar het moet in ieder geval voor 1 januari 2021 gebeuren.

Op die dag voegen de inwoners van het dorp Haaren zich gemeentelijk samen met die van Heukelom, Moergestel en Oisterwijk en vormen vanaf dat moment één gemeente. Er komt dan ook een nieuwe gemeenteraad, met 23 nieuwe volksvertegenwoordigers. Die raad zal vanaf die datum ‘de dienst uitmaken’ in het dan nieuwe ‘Groot Oisterwijk’, overigens blijft dat zover nu bekend onder de naam Gemeente Oisterwijk.