banner

Verdachte gestolen quad aangehouden voor heling


Na de beroving van een quad vorige week langs het kanaal bij Moergestel is een verdachte aangehouden vanwege heling.

Een 28-jarige Bredanaar is zaterdag 2 mei 2020 omstreeks 17.30 uur op de Kanaaldijk tussen Eindhoven en Tilburg op brutale wijze door twee mannen op een motorfiets van zijn quad beroofd. Het slachtoffer reed op zijn quad over de Kanaaldijk in de richting van Tilburg. Daar waar de weg overgaat in een verhard fietspad en een zandpad haalde hij een motor in, een Gilera Runner met daarop twee personen. Ze bleven naast hem rijden en gebaarden hem om de snelheid te verminderen. Hij deed dat waarna ze aan de praat raakten.

Op een gegeven moment sprong de passagier bij hem op de quad en ging voor hem zitten. De aangever zag dat de bestuurder van de motor een tasje opendeed met daarin mogelijk een wapen. Het slachtoffer besloot daarop van de quad te springen. Hierna reden ze weg in de richting van Haghorst. Het ging om den rood-witte Yamaha 700 CC met een dubbele uitlaat. De motorrijder en de passagier hebben een getint uiterlijk en zou volgens de gedupeerde vermoedelijk van Marokkaanse afkomst zijn of uiterlijk hebben.

Maandag 4 mei is er na onderzoek een 30-jarige verdachte uit Helmond opgepakt op verdenking van heling van deze quad. Het onderzoek loopt nog door, de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Heeft u iets gezien dat de politie kan helpen met de opsporing van de daders en of het terugvinden van de quad. Belt u dan met de politie via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.