genieten

Opnieuw bosbrand bij Moergestel


Zaterdagmiddag is er opnieuw een bosbrand gemeld bij Moergestel, in dezelfde omgeving waar twee weken terug een groot bos uitbrandde.

Eerdere brand in het natuurgebied bij Moergestel (Foto: Rick Denissen)

Vorige week werd er ook een brand gemeld; toen was het loos alarm. Deze zaterdag gingen brandweerkorpsen uit Moergestel, Oisterwijk, Hilvarenbeek en Tilburg naar het gebied.

Brandweer in de bossen bij Moergestel (Foto: Rick Denissen).

De melding kwam vanuit de Herstalsedijk in Moergestel, maar bleek iets verderop te woeden in de bossen langs het Wilhelminakanaal tussen Biest-Houtakker en Tilburg. Volgens de melder zorgde de brand voor een flinke rookpluim, hierdoor schaalde de brandweer snel op naar code grote brand. Door een snelle inzet van de brandweer kon een verdere uitbreiding worden voorkomen en bleef de schade beperkt. Het was erg druk met fietsers langs het kanaal, nieuwsgierigen werden door de politie op afstand gehouden.