banner

Oisterwijkse Reuzenoptocht 2020 geannuleerd


We benoemen niet alle activiteiten die geannuleerd zijn, maar deze valt wel op. De 5-jaarlijkse Reuzenoptocht, gepland voor 20 september, is geannuleerd.

 

Reuzenoptocht in Oisterwijk, daar mag de Haarense niet ontbreken! (Foto: Joris van der Pijll)

Die dag zou er ook een Haarense reus meelopen, zo was het idee, en net als andere jaren reuzen uit andere landen en provincies. De voorbereidingen waren in volle gang, maar zijn vanwege corona stil komen te staan. Geen Reuzenoptocht in 2020. De volgende staat voor 2025 in de agenda.

Of dit ooit nog zo kan? Wat was dat geweldig! (Foto: Joris van der Pijll)

De drie reuzen van Heukelom, Moergestel en Oisterwijk én niet onbelangrijk de vrijwilligers daaromheen, werden bij de vorige gemeentelijke herindeling opgericht om de drie kernen te verbinden, met behoud en zichtbaarheid van ieders eigenheid en karakter. Het gevolg was een drietal reuzen, en later een klein reusje erbij. Door het jaar heen trekken de reuzen naar diverse plaatsen in Nederland en buitenland. Om de vijf jaar komen vele reuzen naar Oisterwijk; dan organiseert het Reuzengilde de Reuzenoptocht.