ondernemers

Oisterwijk krijgt grootste terras van Nederland


Het was enkele jaren terug een ludieke actieslogan: Oisterwijk, het Grootste Terras van Nederland.Als de Oisterwijkse horeca de gemeentelijke medewerking krijgt, kan het zomaar waarheid worden.

Vanwege de aangekondigde versoepeling van de coronamaatregelen, mogen vanaf 1 juni de terrassen weer open. Tegelijk worden er regels gesteld; vooral veel afstand tussen de tafels, maar denk ook aan afstand tussen langslopende en elkaar passerende winkelbezoekers.  Om voldoende ruimte te bieden aan alle genietende terras- en winkelbezoekers, en meteen ook de horeca ondernemers voldoende omzet te gunnen, is er ruimte nodig.

Terras uitbreiden op straat kan bijdragen aan een coronaproof terras… (Foto: Joris van der Pijll)

Bas van Straalen liet weten dat een groots terras op de noordelijke helft van De Lind uitkomst kan bieden. Samen met het Lindeplein een heel groot terras, gerund door de horeca in het centrum. Mogelijk ook een deel van de Dorpsstraat en het St. Jansplein in Moergestel? Dan krijgen we niet direct in aantallen stoelen, maar wel in vierkante meters een terras, groter dan Oisterwijk ooit heeft gehad.

Op de oproep vanuit de politiek, om hier gehoor aan te geven, kwamen direct positieve reacties. Met een vergunning tot enkele uitzonderingen op bestaande regelgeving, rekening houdende met bereikbaarheid en voorkomen van overlast, moet een dergelijk initiatief haalbaar zijn verwachten wij. Helaas geen kermis, geen jaarmarkt en geen Reuzenfeest… maar wel Het Grootste Terras van Nederland!