ondernemers

Moergestelse en Oisterwijkse schoolkids sporten weer buiten


Wout Stuiver en Paula Marcelis verzorgen iedere week sport voor de jeugd in de gemeente Oisterwijk.

‘We verzorgen op diverse basisscholen, de Vonder, de Coppele, Den Akker en de Molenhoek reguliere gymlessen en organiseren daarnaast meerdere diverse sportieve activiteiten.’ Naschoolse Sport, Sport 4 Kids, Nationale Sportweek en meer worden door deze medewerkers georganiseerd. ‘Vanaf deze week mochten ook wij eindelijk weer les geven!’

Buiten op het gras kan er weer gesport worden.

Het was voor hen fantastisch om de kinderen weer te zien. Uiteraard in aangepaste vorm en via de richtlijnen van het RIVM. ‘Zo kunnen we nog geen gebruik maken van de binnenaccommodaties, dus gymmen we in dit heerlijke weer op grasvelden in de buurt. Iedere dinsdag en donderdag is dat op de sportvelden bij sportvereniging Roef in Moergestel, maandag in het Willem van der Aa park en dinsdag op het grasveld naast basisschool de Coppele. Daarnaast wassen we ook regelmatig onze handen, de kinderen wassen ze extra voor en na de les en worden alle materialen regelmatig goed gereinigd.’

Ondanks deze aangepaste werkwijze, merken zij dat zowel de kinderen als de leerkrachten het heerlijk vinden dat er weer veel bewogen kan worden op school!