banner

Lies uit Oisterwijk heeft lopen zwoegen op haar tekening


Een week lang kreeg ze de tijd om een mooie tekening te maken over het thema „Internet met pret… maar wel opgelet”.

De tentoonstelling van alle tekeningen uit de regio

Lies Westerburgen uit groep 7 van basisschool de Tovervogel uit Oisterwijk heeft lopen zwoegen. Alle kinderen uit haar klas mochten een tekening maken en hier werd een winnende tekening uitgekozen door de leerkrachten. „Op mijn tekening staan allemaal apps, uitroeptekens, groene kleuren zijn veilig en rode kleuren gevaarlijk, Flore had ook een mooie leuke tekening met een regenboog en allemaal icoontjes van apps, maar we hebben niet gewonnen. Veerle heeft voor onze school gewonnen en nu komt haar tekening op de banier!”

De opening van de tentoonstelling in Tilburg, met daarin ook de tekening van Lies.

De banier met de tekening van Veerle is afgelopen vrijdag 8 mei samen met 67 andere banieren onthuld op het banierenpark van „Kids Maken de Blits” op de Heuvel in Tilburg. Op iedere banier staat een tekening, van één leerling per deelnemende school uit de regio. De onthulling was dit jaar helaas zonder spektakel en evenement. Sober en volgens de corona maatregelen, hebben 3 basisschoolkinderen deze 67 banieren helemaal in hun eentje mogen onthullen! Dit kleurrijke kindvriendelijke banierenpark is een lust voor het oog. Kom gerust kijken want het is zeker de moeite waard, maar houdt wel afstand van elkaar en kom het liefst alleen.

Publieksprijs
Alle 67 tekeningen zijn te bekijken op www.kidsmakendeblits.nl . Er kan nog tot 1 juni door iedereen gestemd worden op de tekening die jij zelf het mooist vindt. De 2 tekeningen met de meeste stemmen winnen de publieksprijs!De prijs en het evenement zijn een initiatief van Rotary Club Tilburg Triborch. Elke 2 jaar wordt er een nieuw thema bepaald. Dit jaar is het thema: „Internet met pret… maar wel opgelet”. Rond dit thema werden er afgelopen schooljaar al zo’n ruim 110 gratis gastlessen gegeven op de deelnemende basisscholen door de leden van de Rotaryclub.