banner

Is aanpassing rotondes Moergestelseweg Oisterwijk een verbetering?


Oktober 2013 opende Gemeente Oisterwijk de rotondes aan de Moergestelseweg in Oisterwijk, om de doorstroming te verbeteren. Deze week zijn de rotondes aangepast en moeten ze ook bijdragen aan een veiliger verkeer.

Laatste werkzaamheden aan de rotonde (Foto: Joris van der Pijll).

Vele aanrijdingen, aandacht op landelijke televisie, verhalen van inwoners, politieke vragen, verkeerskundige onderzoeken en rapporten, adviezen uit landelijke richtlijnen … met daarop steevast heel veel reacties van inwoners gingen aan deze aanpassing vooraf. De rotondes hebben in die jaren heel wat stof hebben doen opwaaien.

Afgelopen weken zijn ze aangepast, met vooral voor de fietsers een deel tweerichting en aangepaste markeringen bij enkele oversteekplekken.

Beter?
De vraag is of het nu beter is. Daarvoor kunnen we wachten tot er ongelukken gebeuren, maar we hopen uiteraard dat die weg blijven! Daarom de vraag aan : Wat ervaart u als weggebruiker? Ga eens kijken, loop of fiets of neem de rotondes met de auto. Geef ons graag door wat uw ervaringen zijn. Ziet u de verschillen, en zijn die een verbetering, of juist niet?

Hieronder geven wij er eentje weg, wat ons opvalt, laat uw reactie achter via Facebook of mail…

Duidelijke markering mét haaientanden…

Aan de overkant, geen haaientanden …

De nieuwe situatie, zoals die nu gerealiseerd is (Bron: Gemeente Oisterwijk)