banner

Inzamelactie Taxus Taxi weer gestart


Het taxus inzamel seizoen staat weer voor de deur. Ook dit jaar is Stichting Taxus Taxi actief om zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen.

Vorig jaar heeft de stichting een totale hoeveelheid van 346.000 kilo taxussnoeisel ingezameld in de ‘strijd tegen kanker’. Begin juni is het weer mogelijk online een afspraak te maken of (beperkt)  te bellen. De Taxustaxi komt voor minimaal 15 kilo de taxus gratis ophalen. Kleinere hoeveelheden kunt u zelf inleveren.

Taxus Taxi benadrukt dat de kwaliteit van het snoeisel erg belangrijk is. Zo is de stof taxol met name aanwezig in de jonge scheuten (eenjarig snoeisel) van de taxushaag. Zij kunnen hele struiken of oude takken van een taxushaag dan ook niet gebruiken. Om broei te voorkomen vragen zij om een kuil, ter grote van een voetbal, te maken in de gevulde tas. En het snoeisel zoveel mogelijk uit de zon te houden.

Voor de inzameling zijn gratis tassen en zeilen beschikbaar, en de organisatie nodig vrijwilligers uit om zich te melden als chauffeur. Je werkt alleen, dus geen risico op corona besmetting.

Kijk voor meer informatie op de website van taxustaxi 

DTZ logo low