banner

Horeca Oisterwijk heeft ruimte nodig


Bij de raadsvergadering van 18 mei komt er een verzoek tot onder andere het afsluiten van De Lind en verruiming van terrasruimte op andere plekken in de gemeente Oisterwijk zonder de kosten hiervoor te verhogen.

Heerlijk in het zonnetje, maar straks wel wat verder uit elkaar…  (Foto: Joris van der Pijll)

De Coronacrisis heeft een grote impact op veel lokale ondernemers vanwege de strenge maar noodzakelijke maatregelen. Aangezien de terrassen waarschijnlijk vanaf 1 juni weer open mogen zullen er creatieve oplossingen voor de beperkte mogelijkheden gevonden moeten worden. Horeca ondernemers aan De Lind kwamen al eerder met het initiatief om De Lind gedeeltelijk af te sluiten.

In navolging daarvan zal politieke partij PrO Oisterwijk het verzoek in de raad inbrengen. “Alle ondernemers hebben er zin in om weer open te mogen, het bruisende centrum van Oisterwijk heeft al lang genoeg leeg gestaan,”  aldus Bas van Straalen, initiatiefnemer vanuit de horeca ondernemers aan De Lind. “Wij hebben gesproken met de winkeliers en die waren ook positief over het plan, we hebben alleen nog maar steun gehad.”

Myrte Hesselberth (PrO) wil van het gehele centrum van Oisterwijk en Moergestel weer een feestje maken, maar wel op afstand: “Door meer ruimte te bieden aan voetgangers en fietsers maken we onze mooie gemeente weer levendig én helpen we de ondernemers. Dit is een win-win situatie.”

VVD

Anne Cristien Spekle laat weten dat VVD Oisterwijk een dergelijk tijdelijk initiatief omarmt, zolang er wel een rijbaan geopend blijft. De VVD wil de sympathieke pilot niet zien als opmaat voor een volledig autovrije Lind en Dorpsstraat. Daarvoor is volgens de VVD geen draagvlak onder bedrijven en winkels. Het winkelend publiek waardeert de parkeermogelijkheden en de opbrengsten zijn voor de gemeente belangrijke inkomsten.