banner

Film: Oisterwijk Parel in ’t Groen voor iedereen te zien!


Eind augustus 2019 was de bijzondere natuurfilm “Oisterwijkse Parel in ’t Groen”, gemaakt door de vrijwilligers van Oisterwijk in Beeld,

te zien in een vol Natuurtheater en daarna nog drie keer in een uitverkocht Tiliander. Dit jaar zou de film nog eenmalig te zien zijn op het Natuurfilm Festival Oisterwijk, maar vanwege het Corona virus is het NFFO 2020 afgelast. Oisterwijk in Beeld heeft nu besloten om de film online te plaatsen.

Inhoud

Alhoewel de Oisterwijkse bossen en vennen al decennia lang bekend staan als een prachtig natuurgebied, is een echte natuurfilm van dit formaat nooit eerder gemaakt. Behalve bossen en vennen zijn er ook schitterende opnames te zien van dieren, insecten en planten. Gebieden als het Galgeven, Van Esschenven en de prachtige Kampina komen in beeld. De makers bezochten ook natuurgebieden in Heukelom,  bij het Moergestels Broek en het gebied Nemelaer in Haaren. Naast prachtige beelden maar krijgt u ook boeiende cultuurhistorische informatie voorgeschoteld. Het is  “een film die iedere Oisterwijker gezien moet hebben”, aldus de enthousiaste makers.

Speciale aandacht ook voor de muziek

Voor deze film werd de begeleidende muziek speciaal gecomponeerd  door de getalenteerde componist Ron van Riel. De titelsong werd ingezongen door zangeres, dichter, songwriter Anna Verhoeven. 

Een ingewikkelde puzzel

Voor dit bijzonder project waren de cameramensen (allen vrijwilligers) vanaf 2016 met regelmaat te vinden in de Oisterwijkse natuur. Met telelens, drone, wildcamera, etc. werden de bijzondere beelden vastgelegd. Met name Rob Rokven en Els Oomis hebben veel tijd en energie gestoken in het maken van hun prachtige filmopnames. Het samenstellen was een hele klus. “Het is als een puzzel van duizend stukjes die uiteindelijk een mooi geheel moesten vormen”, zo vertelde Joost van den Berg, initiatiefnemer van dit project. Met input van Frans Kapteijns maakte Hennie van den Berg de teksten, die zij, samen met Lex Oostrom ook insprak. 

Als u een smart-TV bezit, is het advies om de film op uw tv-scherm te bekijken om zo optimaal van de mooie beelden te genieten. Ga er wel even voor zitten want de film duurt 56 minuten. Maar omdat u veel Oisterwijkse plekjes zult herkennen, zal hij u beslist tot het eind boeien.