ondernemers

Erespeld voor Oisterwijks oorlogsgraven beheerder Frank Molenschot


Als dank voor zijn werk als Consul van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Oisterwijk ontving Frank Molenschot op donderdag 14 mei een bronzen erespeld uit handen van Roel Broer, Hoofd afdeling Beheer en Onderhoud bij de Oorlogsgravenstichting. Burgemeester Janssen was hierbij aanwezig.

Frank Molenschot, burgemeester Hans Janssen en Roel Broer

De heer Molenschot heeft na negen jaar afscheid genomen als consul. In deze rol was hij de lokale vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Oisterwijk en daarmee verantwoordelijk voor de in- en externe contacten met betrekking tot het onderhoud van de oorlogsgraven. In de gemeente Oisterwijk liggen een Nederlandse en 15 geallieerde oorlogsslachtoffers begraven. De heer Molenschot is als consul opgevolgd door Erik Sweegers.

In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. De consuls spelen een belangrijke rol bij het beheer en onderhoud van deze graven. In heel Nederland ondersteunen ongeveer 355 consuls de Oorlogsgravenstichting bij de uitvoering van haar werkzaamheden. De consuls, die meestal in dienst zijn van een gemeente, worden officieel benoemd door de burgemeester.

Over de stichting
De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend bij huidige en toekomstige generaties. Dit doen zij door hun levensverhalen te verzamelen en te delen en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld.

 

Grafstenen op het kerkhof van de St. petruskerk in Oisterwijk