banner

Een duimpje voor Buuf!


Al ruim 6 weken zitten we in onze coronabubbel. Thuis blijven, afstand houden, geen handen schudden, geen groepsvorming. Maar het kan erger, dit is niet het einde van de wereld. We mogen in Nederland tenminste nog naar buiten. En we startten gelijk met 6 weken prachtig weer. Dat is genieten, tenminste voor degene die er voor open staat.

Van een Oisterwijkse mantelzorger, uit de dagelijkse praktijk.

Buuf heeft zich ook in lockdownstand gezet. Geen visite, geen rondje winkels.

Duim omhoog voor de buurvrouw!

Aan de deur houdt ze een praatje op 1,5 meter afstand. Ze kan er nog mee lachen, ze ondergaat deze crisis in een positieve stemming. Ze is blij met alle hulp die ze krijgt. Geen gezeur, geen geklaag. “Dit is het, we zullen het ermee moeten doen”, hoor ik ze denken.

Hoelang nog? Dat hangt voor een deel ook af van onszelf. Als iedereen de lockdown zo serieus zou nemen als buuf dan zouden we voorbeeldburgers zijn. Maar ja, ik kijk om me heen en zie …

Ik ben in ieder geval trots op mijn buuf die zo positief blijft en zich aan de maatregelen houdt. Dat verdient een duimpje!

DTZ logo low