anytime

Bibliotheek Oisterwijk weer open voor leners


Vanaf maandag 11 mei openen de deuren van bibliotheek Oisterwijk weer.

Leden kunnen op aangepaste openingstijden terecht voor het lenen en inleveren van materialen. Bij het voorbereiden van de heropening van de bibliotheek, staat veiligheid voor bezoekers en medewerkers voorop. Er is hard gewerkt om de bibliotheekgebouwen aan te passen, zodat ze voldoen aan de protocollen die landelijk zijn opgesteld en goedgekeurd door het RIVM. De Boeken Bezorgservice blijft voorlopig actief voor leden van 70 jaar of ouder die aan huis gebonden zijn. Ook de e-books en luisterboeken van de online Bibliotheek blijven gewoon beschikbaar voor alle leden van de Bibliotheek.

Stapjes

Zoek en pak je boeken; lezen in de bibliotheek kan nog niet.

Directeur Peter Kok: “We kijken er ontzettend naar uit om in kleine stapjes weer open te gaan voor bezoekers. Onze bibliotheken vervullen lokaal een maatschappelijke rol: we delen kennis en verhalen en zijn een belangrijke ontmoetingsplek. Nu we alleen nog open mogen voor het uitlenen van boeken, kunnen we hier maar beperkt invulling aan geven. Het is bijvoorbeeld nog niet mogelijk om in de bibliotheken te lezen, werken of studeren, deel te nemen aan een workshop of vragen te stellen bij een spreekuur. Wél kan jong en oud deelnemen aan allerlei online activiteiten; van voorlezen, leren programmeren tot een online talkshow. Uiteraard hoop ik dat we binnenkort, eventueel door off- en online mogelijkheden te combineren, weer volledig invulling kunnen geven aan de essentiële rol van de Bibliotheek.”

Richtlijnen

De bibliotheken zijn zo ingericht in dat bezoekers altijd 1,5 meter afstand kunnen houden van elkaar en van de bibliotheekmedewerkers. Denk bijvoorbeeld aan vaste looproutes en een maximum aantal bezoekers dat tegelijkertijd de Bibliotheek in mag. Ook gelden er richtlijnen voor het bibliotheekbezoek. Zo vragen ze om, helemaal tegen de gewoonte in, een bezoek aan de Bibliotheek zo kort mogelijk te houden en thuis voor te bereiden door enkele titels en hun vindplaats te noteren. Houd er ook rekening mee dat de horeca en de toiletten in alle Bibliotheken nog gesloten zijn. De inleverdatum voor boeken is automatisch verlengd naar 15 juni 2020. Boeken inleveren mag dus weer vanaf 11 mei in de vestigingen met een beperkte openstelling, maar heeft geen haast.

Meer info

Via www.bibliotheekmb.nl houdt de Bibliotheek Midden-Brabant je op de hoogte van het laatste ontwikkelingen. Bekijk hier ook de openingstijden per vestiging, de richtlijnen voor een bibliotheekbezoek, veelgestelde vragen en de groeiende aanbod aan online activiteiten.