banner

Beeldbank Oisterwijk: In vogelvlucht 1995


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Oisterwijk in vogelvlucht anno 1995

Nam oud-Oisterwijker Jos van den Hout u vorige week met een mooie foto-compilatie mee door oud-Oisterwijk, deze week nemen we het woord ‘vogelvlucht’ nóg serieuzer! Lovo-man Gerard Koek behoefde 25 jaren terug luchtbeelden van Oisterwijk voor zijn documentaire ‘1944 – Oisterwijk bevrijd!’, waarmee de lokale zender later in de categorie ‘documentaires’ de eerste prijs in de wacht sleepte!

Een rondvlucht met camera in 1995 (Fragment uit de film van Frans Kienhuis)

Fervent sportvlieger Frans Romanesco moest de lucht in voor een foto-opdracht en nodigde Frans Kienhuis uit met hem mee te vliegen, teneinde de benodigde luchtopnames te kunnen maken. Dit resulteerde – verplaats u even naar het pre-drone-tijdperk 1995 – al tot spectaculaire opnames! De Petruskerk, raadhuis, gemeentehuis, de Kerkhovense molen, Durendael, de voorste stroom, de spoorlijn, de Catharinenberg, Ten Bijgaerde, Burghtweide, het Belversven, zélfs de Eifeltoren van het Frans weekend! alle mooie ijkpunten zijn te vinden om u te oriënteren.

De film is nagenoeg integraal geplaatst. Frans Kienhuis excuseerde zich voor de soms schokkerige beelden. Het is direct vergeven, probeer het maar eens; filmen vanuit een vliegtuig op een winderige dag!

Klaar voor ’n rondvlucht van een klein kwartiertje?