banner

Beeldbank Oisterwijk: Brand Petruskerk


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Brand Petruskerk

De toren van de Petruskerk valt… (Fragment uit de film van Jos van den Hout).

Op 27 mei 1998 -deze week 22 jaren terug- omstreeks 14.45 uur ontstond er tijdens herstelwerkzaamheden brand in de toren van de Petrus Bandenkerk. De pogingen tot blussen mislukten helaas. Daar de toren compleet opgebouwd was uit hout, breidde de brand zich snel uit. Door de grote hoogte was het voor de brandweer onmogelijk om deze brand snel te blussen en stond zij voor een complexe taak. De toren moest worden opgegeven, de kerk bleef gespaard! Jos van den Hout mixte de beelden van LOVO, TV8 en Omroep Brabant met bijzondere foto’s uit zijn verzameling en stelde een bondig, overzichtelijk reportage samen.