banner

Wethouder Dankers heeft geen geld meer voor Oisterwijkse Dorpspomp


Vier jaar van beloftes, en er is nog geen nieuwe Dorpspomp in Oisterwijk. Die zal er voorlopig ook niet komen, want het geld is op.

Vorig jaar kwam nog de melding vanuit de gemeente dat de pomp ‘in de pen zat, maar vanwege technisch onderzoek en vergunning nog even moest wachten. Liefhebbers van de pomp, in 2016 onder protest en met volgens vele onjuiste historische argumenten afgebroken, zou een vervanger krijgen. Wensen van inwoners, diverse bevragingen, hulp van ondernemers en aanbod van vrijwilligers, belofte na belofte…

Helaas, er komt voorlopig geen pomp.

De kartrekker van de werkgroep informeerde er naar bij de gemeente: ‘De verantwoordelijke Wethouder Dion Dankers informeerde mij hierop dat het logisch is dat het stil blijft, enerzijds het Corona virus en anderzijds de financiĆ«le situatie van de gemeente Oisterwijk. Hij geeft in zijn mail aan dat de kans klein is dat er dit jaar een positief bericht gaat komen omtrent de beloofde nieuwbouw en terugkeer van de dorpspomp , er is simpelweg geen geld… … het voelt toch steeds meer als trekken aan een dood paard.’

 

Barman en brandweerman Ad, tapt als eerste een glasje bij de vorige ondertussen afgebroken Dorpspomp...

Barman en brandweerman Ad tapt het eerste glaasje uit de vorige Dorpspomp, en heeft zich eerder bereid verklaard dat nogmaals te doen…