banner

Troosthek in centrum Oisterwijk


Ook in Oisterwijk worstelen we met Corona en maken we nare tijden mee met veel verdriet en persoonlijk leed. Gelukkig zijn er ook inwoners en bedrijven die zich samen inzetten voor anderen en die oog hebben voor de kwetsbaren in de samenleving. In dat kader is er een mooi initiatief geboren.

Het eerste kaartje hangt al…

Een vrijwilliger van ContourdeTwern kwam op het idee om aan de verbondenheid die we in Oisterwijk zien tastbare uiting te geven. Een troosthek moest het worden. Hoe verbindend zou dat niet zijn om alle mooie woorden, gedachten en gedichten bij elkaar te brengen. De vrijwilliger vond het meest centraal gelegen hek in Oisterwijk: het hek rond het oude postkantoor, nu Boekhandel Oisterwijk. De boekhandel was ook enthousiast en verleende zijn medewerking. En zo ontstond een mooi en verbindend initiatief.

Vanaf woensdag kun je aan het hek een kaartje hangen. Dat mag een kaartje aan iemand persoonlijk gericht zijn; of aan een onbekende; of aan een organisatie of een bedrijf. Schrijf een paar woorden, een gedichtje of nog iets anders. Leef je uit en steek anderen een hart onder de riem. Zo bouwen we samen aan een prachtig troosthek voor de inwoners van Oisterwijk: voor elkaar en met elkaar!

Er staat vanaf woensdag ontsmettingsmateriaal klaar, zodat je veilig de kaartjes kunt bekijken en ophangen. Ook schaar en bindtouw zijn aanwezig.

Hulp
Voor ouderen en kwetsbare inwoners hebben wij een pagina met informatie voor hulp samengesteld. Daar treft u meerdere hulpmogelijkheden.