banner

Telefonische hulp voor digitaal contact


Nu we door de coronamaatregelen zo veel mogelijk thuis moeten blijven, is contact via internet extra fijn. Wie digitaal vaardig is, kan vanuit huis internetten, appen, beeldbellen, onlineshoppen of digitaal de nodige zaken regelen met de overheid.

Sommigen mensen kunnen juist nu wel wat computerhulp gebruiken. Omdat de Bibliotheken gesloten zijn, computercursussen en spreekuren niet doorgaan helpt de Bibliotheek Midden-Brabant ‘op afstand’ bij digitale vragen. Er is daarom een speciaal telefoonnummer: 013 464 8577 geopend voor digitale vragen.

Computerhulp
Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om een e-mail te sturen of te whatsappen met familie. Sommige mensen kunnen juist nu wel wat computerhulp gebruiken. Ook bijvoorbeeld bij het online bekijken van een video, iets (ver)kopen via Marktplaats of inloggen met jouw DigiD. Daarom beantwoordt specialist in basisvaardigheden Tessa Persijn op maandag en woensdag tussen 9.00 en 11.00 uur telefonisch digitale vragen. Zij is bereikbaar via telefoonnummer: 013 464 8577. Tessa helpt graag ‘op afstand’ bij vragen over de computer, internet of websites van de overheid. Ook een mail sturen is mogelijk: tessapersijn@bibliotheekmb.nl .

Oefenen

Specialist basisvaardigheden Tessa Persijn heeft spreekuur voor hulp bij digitaal contact.

Digitaal vaardiger word je door te doen. Ook thuis kunnen mensen oefenen met de computer, internet of websites van de overheid. Via de online tool ‘Digisterker door te doen’ leer je bijvoorbeeld stap voor stap hoe je zaken met de overheid digitaal regelt. Op de website oefenen.nl leer je werken met de computer; typen, e-mailen en internetten.

Kijk voor meer informatie over het telefonisch spreekuur, de online tool én mogelijkheden om thuis te oefenen op: www.bibliotheekmb.nl/basisvaardigheden.

Voorkom fraude

Bel zelf naar bovenvermeld nummer. Als anderen u bellen om u te helpen, ga daar dan niet op in, ook niet als het nummer hetzelfde is! Criminelen kunnen hun ware identiteit heel goed verborgen houden en zelfs een telefoonnummer nabootsen. Bij twijfel, klik weg, hang op en bel zelf …

 

Meer hulp mogelijkheden leest u hier:

 

DTZ logo low