anytime

Politie neergestoken en lost schot in Haghorst


Woensdag aan het begin van de middag heeft de politie een persoon neergeschoten die een agent met een mes stak.

Het mes, stille getuige (Foto: Toby de Kort).

Aan de Moergestelseweg in Haghorst, bij het kanaal aan de grens van onze gemeente, werd melding gemaakt van een persoon met een mes. Deze persoon heeft de aangekomen agent met een mes gestoken. De politie heeft daarop een waarschuwingsschot gelost en daarna gericht op de persoon geschoten.

Wat de aanleiding was is niet bekend. De agent is licht gewond naar het ziekenhuis overgebracht en daar behaldend; de verdachte is geraakt door een kogel en buiten levensgevaar. Er werd een ambulance en traumaheli opgeroepen.

De man is 22 jaar oud, van Poolse afkomst en zou verward gedrag vertoond hebben.

 

Politie ter plaatse na steek- en schietincident in Haghorst (Foto: Toby de Kort).