genieten

Persconferentie over Coronamaatregelen na volgende week


Minister Rutte heeft in een persconferentie laten weten wat er met alle maatregelen gaat gebeuren na 28 april.

In ieder geval blijft dat we hoe dan ook afstand moeten blijven houden van elkaar. Dat vraagt zelfbeheersing. De situatie is nog steeds zorgwekkend. Voorzichtigheid nu is beter dan spijt achteraf.

Onderwijs

Basisscholen, speciaal onderwijs en kinderopvang na de meivakantie weer open. De helft van de basisschool leerlingen om en om. Dit zal per school bekeken worden. De andere scholen geheel. Personeel krijgt testmogelijkheden. Leerkrachten en leerlingen met klachten blijven thuis.

Vanaf 1 juni kunnen mogelijk ook middelbare scholen en meer onderwijs instellingen open, daarover later meer.

Sporten

Bewegen buiten kan en mag. Sporten tijdens trainingen is voor jeugd tot 18 vanaf 28 april in de buitenlucht mogelijk. Ook hierbij 1,5 meter afstand, geen publiek, geen gebruik van kleed-, douche- en horeca faciliteiten op sportclubs. Ook geen betaalde en amateurvoetbal en dergelijke voor volwassenen.

Evenementen

Evenementen en activiteiten zijn tot 1 september verboden. Voorlopig blijft ook de horeca gesloten; afhalen en bezorgen mag mits met de geldende voorzorgsmaatregelen.

Zorg en bezoek

Voorlopig blijft uitoefenen contactberoepen niet toegestaan. Bezoek aan verzorgingshuizen is eveneens niet mogelijk, om de kwetsbare ouderen zo veel mogelijk te beschermen. Deze maatregelen blijven in ieder geval gelden tot 20 mei.

Algemeen

Boodschappen doen we alleen, blijf zo veel mogelijk thuis, geen handen geven, regelmatig handen wassen, hoesten in de elleboog, blijf bij klachten thuis.

 

Voor de huidige maatregelen en hulp lees ook: