bosch car service

Oisterwijkse wethouder Peter Smit heeft ontslag ingediend


Afgelopen weekend heeft de meerderheid van de gemeenteraad het vertrouwen in wethouder Peter Smit opgezegd. Aanleiding was zijn uiting van ambitie voor een provinciale functie voor Forum voor Democratie.

Wethouder Peter Smit start in 2014 zijn eerste werkdag ludiek, als zijn partij collega Harrie Marsé hem naar kantoor brengt; auto met chauffeur is normaal in Oisterwijk niet inbegrepen (Foto: Joris van der Pijll).

Het college van Oisterwijk betreurt zijn door de raad gedwongen vertrek. Burgemeester Hans Janssen: “Wethouder Peter Smit is een zeer betrokken collega met een groot hart voor de gemeente Oisterwijk en met veel kennis van de samenleving. Gedreven door zijn Oisterwijkse roots heeft hij zich met hart en ziel voor Oisterwijk ingezet.” Peter Smit was sinds 2014 wethouder. Hij was belast met de portefeuilles sociaal domein, economische zaken, sport, zorg en onderwijs (2014-2018) en ruimtelijke ordening, wonen en duurzaamheid (2018-2020).

De steun van het college aan deze wethouder is zover nu bekend niet zo groot, dat ook andere wethouders opstappen.Mogelijk dat ook meespeelt dat Oisterwijk over een half jaar verkiezingen heeft.

Zover bekend is het besluit van de raad gebaseerd op de uitspraak van zijn ambitie tot provinciaal bestuurder voor FvD in de media. Uit onderstaande ontslagbrief, van Peter Smit aan de raad, blijkt dat er geen inhoudelijk gesprek meer is geweest tussen hem en de raad, zonder enige vorm van overleg of wederhoor…

AB

Nog onbekend is of Smit lid wil blijven van Algemeen Belang (AB). Ook is nog niet bekend of hij lid mag blijven. Het bestuur van AB heeft daar vanavond overleg over.