bosch car service

Oisterwijkse partij AB overweegt stappen tegen eigen wethouder Peter Smit


De Oisterwijkse politieke partij Algemeen Belang (AB) heeft laten weten stappen te overwegen tegen hun eigen wethouder Peter Smit.

Volgens het Brabants Dagblad heeft wethouder Peter Smit, nu nog van partij Algemeen Belang, ambities om namens Forum voor Democratie (FvD) actief te worden in de provincie.

Wethouder Peter Smit (Bron: Fragement film MTV)

‘Wij zijn onaangenaam verrast. Dit heeft hij niet formeel kenbaar gemaakt aan de fractie. Wij nemen dit hoog op en nemen het hem zeer kwalijk. Wij zullen hem hier op aanspreken en de fractie beraadt zich op verder te nemen stappen,’ aldus de partij zaterdagavond. Volgens AB is het aan Smit zelf om op persoonlijke afwegingen te kiezen voor FvD, maar ‘de standpunten van FvD stroken op geen enkel punt met die van Algemeen Belang.’

Waar?

Onduidelijk is wie de bron is van het ‘gerucht’ dat Peter Smit voor FvD in beeld is als kandidaat-gedeputeerde in het nieuwe provinciebestuur. Zelf ontkent hij dat. Als het waar is, zou hij dat moeten weten, want zo vermeld het Brabants Dagblad ook, er is al overeenstemming bereikt over de kandidaat-gedeputeerden en hun portefeuilles. Wie dat zijn is nog niet naar buiten gebracht. Heeft de onbenoemde bron van het Brabants Dagblad het juist, dan zou Smit nu onjuiste informatie aan de pers hebben gegeven.

Huwelijk

Duidelijk is wethouder Peter Smit wel over zijn FvD ambities, en dat die bij zijn eigen partij Algemeen Belang niet goed vallen is nu ook helder. Een huwelijk tussen AB en FvD hoeven we niet te verwachten. De vraag is nog of de relatie tussen Smit en AB tot het einde van deze regeerperiode stand zal houden? ‘De fractie heeft een spoedoverleg gepland over de kwestie,’ zo laten de geërgerde partijcollega’s weten.