kooplokaal

Oisterwijkse Opkikker met touw en mandje omhoog


Maandag 27 april, een uitzonderlijke Koningsdag. De wereld draait door op 1,5 meter afstand van elkaar. Met een touw en mandje, worden de opkikkers naar boven gehaald. Bijna duizend per week gaan er door de handen van horeca en helpers.

Een bus vol O’pkikkers (Foto: Henk van de Rijke)

Stichting Sociaal Huis Oisterwijk is direct na het begin van de coronacrisis samen met lokale horeca en winkeliers gestart met een zorgproject. De O’pkikker, een samenvoeging van de promotionele O’ van Oisterwijk en uiteraard het woord ‘opkikker’. Afgelopen maandag was een bijzondere, niet alleen Koningsdag, maar ook weer koken en rondbrengen.

Anton Vulders heeft de koningssoep voorbereid. Jan Maarten van Keurslagerij La Cucina verzorgde de soep voor vrijdag. Karin en Eric Rentmeester brachten samen met Jurgen van de Steen van het Kookpunt de maaltijden en de Oranje bollen van Robèrt van Beckhoven rond.

Met touw en mandje gaan de O’pkikkers omhoog (Foto: Henk van de Rijke)

Mandje

Gijs Verkuijl van Vuur en Vlam hielp ook mee met de bezorging. Hij kwam onder andere bij Sjan Brok en Coby Van Straalen. Die laatste had haar mandje al in de aanslag. ’s Middags nog even op pad waar Bert en Astrid Korthout met de ‘Corona taxi’ Huub Prince thuis brachten. Met Huub gaat het prima. Hij is negatief getest! Huub schreef een mooie bedankbrief, u leest hem onderaan dit bericht …

Doneer

Geef aan de O’pkikker

Uw donatie kunt u overmaken op bankrekeningnummer NL21 RABO 0340881054

Ten name van stichting Sociaal Huis Oisterwijk o.v.v. “Opkikker”

De bedankbrief van Huub Prince.